Algemeen Kristelijk Kunstenaarsverbond

Kunstenaars


ans voorthuijsen 2jpg
Naam:               Greetje van den Akker

Discipline:         schilderen in gemengde technieken

Woonplaats:         Den Haag

Website:            www.greetjevdakker.exto.nl

E-mail:             greetjevdakker@gmail.com


Mijn werk is bijna altijd gemaakt in gemengde technieken, op papier, op papier op doek, of andere dragers, en meestal op groot formaat. Regelmatig maak ik werk dat gebruikt wordt voor 'kunst in de kerk', of maak werk in opdracht van een kerk. De laatste jaren werk ik aan een serie 'het Woord', waarin ik bijbelbladzijden verwerk onder een 'kop', waarin de gouden kleuren een grote rol spelen.

REPRO_01-A4-sRGBjpg 

 Naam:                 Marleen B. Berg            

Discipline:           beeldend kunstenaar, 2D en 3D

Woonplaats:        Zeist

Website:              www.mbberg.nl

E-mail:               marleen@mbberg.nl


Haar materiaal is aards tegenover transparant: tegenstellingen die elkaar versterken. Ze gebruikt doorzichtige emaillekleuren op verweerd koper, maakt fotomontages waar beelden vloeiend samengevoegd worden: werk geïnspireerd door Psalm én Hooglied, verbeeldend de mystieke weg die de mens gaat. Ze maakt beelden en voorwerpen voor spiritualiteit in het dagelijkse leven, in een stiltecentrum, in de kerk. Wandobjecten, schalen, kandelaars, kruizen – gemaakt om te zoeken, te openen, te verbinden. Ook maakt zij in opdracht portretten naar het leven, door foto's samen te voegen tot een beeldend verhaal.

kruis_breedjpg
 

 


 

Naam:               Gerda P. Elsenaar

Discipline:         Schilderen, ruimtelijk werk

Woonplaats:         Meppel

Website:            www.gerdaelsenaar.nl

E-mail:             gp@gerdaelsenaar.nl


In de loop van de tijd kwamen diverse technieken aan de orde: textiel, gombatik, aquarel (o.a. sepia-model), fotografie, olieverf, ruimtelijk werk. Inspiratiebronnen kunnen overal zijn: mensen, reizen, poppenspel, (gevonden) voorwerpen, wereld onder water. In de schilderijen is veel herkenbaar, maar het gaat niet om de letterlijke weergave van wat er te zien is. Door “spelen” met gedachten, voorwerpen, situaties en vooral kleur ontstaat een nieuwe wereld, waarin humor een belangrijk gegeven is.

DSCF8087JPG 

Naam:               Jan Haen

Discipline:         schilderen (bijzonder muurschilderen)

Woonplaats:         Weesp

Website:            janhaen.jimdo.com

E-mail:             jan.haen@kpnmail.nl


Priester- kunstenaar. Geboren 1944 Eindhoven. Studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Pretoria, Zuid Afrika.

Door toeval ben ik ben ik begonnen aan muurschilderingen maken in eenvoudige kerken in Zuid Afrika. Dit schilderen gebeurt in samenwerkingsverband. De opdrachtgevers zijn meestal parochies, scholen, maatschappelijke instituten, en dergelijke. De afspraak is dat ik ontwerp maak naar de wensen van de opdrachtgever. Het aanbrengen op de muur gebeurt met vrijwilligers ter plekke. Ik teken het ontwerp op de muur. De vrijwilligers, meestal ongeschoolde, oftewel geen geoefende mensen schilderen het ontwerp onder mijn leiding. De verf die hiervoor gebruikt wordt is acryl. Mijn muurschilder activiteiten worden uitgevoerd via de Stichting Collaboration Art Projects International. Deze projecten zijn in een aantal Europese en Afrikaanse landen tot stand gekomen.

Ik schilder ook in waterverf, acrijl en mixed media. Ik teken en schilder op allerlei ondergronden. Sinds kort schilder ik “verhaal dozen”dwz. Kartonnen dozen met een meestal religieusverhaal.

Ik heb ook veel tekeningen gemaakt voor verschillende tijdschriften.

 25jpgNaam:             Rita Hulsman

Discipline:       woordkunst (poëzie en collage)

Woonplaats:       Nieuwerkerk a/d IJssel

Website:          www.hulsmanenhulsman.nl/pages/woordkunst.html

E-mail:           ritahulsman@box.nl


Rita Hulsman volgde de opleiding interieurarchitectuur aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Van jongsaf geboeid door de taal, begon ze kort daarna ook te schrijven. Uiteindelijk koos ze voor het schrijversvak met als specialisaties architectuur, beeldende kunst en funeraire cultuur. Rita heeft een paar honderd artikelen, interviews, recensies en columns in verschillende bladen gepubliceerd, ze schreef bijdragen voor tentoonstellingscatalogi en publiceerde een reeks boeken over funeraire cultuur. Daarnaast begon ze gedichten te schrijven om de schoonheid en beeldende kracht van de taal optimaal tot hun recht te laten komen. Er verschenen enkele dichtbundels in eigen beheer 'Lichtend asfalt', 'Binnenstebuiten' (beide 2001), 'Spiegel' (2004) en 'Het licht zoekt zijn weg' (2010). Inspiratie voor de gedichten komt van vele kanten, zoals bijvoorbeeld een paar woorden in het voorbijgaan opgevangen, een daklijst die zich weerspiegelt in het water, de geur van gras, een foto in een krant of blad, asfalt na een regenbui, een herinnering, een schilderij, een ansichtkaart of een bijbeltekst.

opwittemuur1jpgNaam:               Marijke Jager Burggraaff

Discipline:         textiele werkvormen

Woonplaats:         Heerenveen

Website:            www.marijkejager.nl

E-mail:             marijkejager@hotmail.com


Marijke Jager is textielkunstenares (1948) en woont in Heerenveen. Na de opleiding Creatieve Handvaardigheid behaalde zij de certificaten voor Textiele Werkvormen en Kunstgeschiedenis. Later ook voor het vak Tekenen. Voor haar monumentale wandkleden gebruikt zij een applicatietechniek, die zij met de hand uitvoert. De aangebrachte vormen zijn geknipt of gescheurd. De rafels die bij het scheuren ontstaan geven het werk een extra dimensie. De thema’s worden gestyllleerd uitgebeeld zonder afleidende details. Zij zoekt met eenvoudige beelden het wezen van een verhaal en gaat met die vereenvoudiging van vormen soms zover, dat de doeken abstract worden. Zij werkt graag in stoffen van één kleur. Deze kleur wordt afgewisseld met een steunkleur, als een onderwerp extra aandacht verdient. In haar wandkleden heerst rust in kleur en stijl. Een rust die maant tot overdenken. Haar werk is religieus. De kleden beelden Bijbelse verhalen of symbolen uit. Zelf zegt ze: “Mijn kleden hebben met geloof te maken en misschien moet ik zeggen, ze hebben met mijn geloof te maken, want ik kleur de verhalen in, op mijn manier. Ze begeleiden mijn zoektocht naar doel en zin en maken ruimte voor de plaats van God daarin.” Ze laat zich inspireren door de sporen van God die zij in de verhalen tegenkomt. De ogenblikken waar het goddelijke het menselijke raakt…

tweeluik  Zie de mensjpg

 

 


Naam:               Elganan Jelsma

Discipline:         beeldend kunstenaar

Woonplaats:         Hilversum

Website:            www.elganan.nl

E-mail:             info@elganan.nl


Elganan is actief in de kunstwereld. Zowel organisatorisch, receptief en productief. "Ik vind met name de cross-over mogelijkheden tussen de diverse disciplines interessant. Ik wil me dan ook niet beperken, maar in de breedte actief zijn. Als ambassadeur van kunstenaars ga ik graag in dialoog met kunstenaars en met publiek.
 Met mijn opleiding (kunstacademie en lerarenopleiding richting tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis in Zwolle en Rijksuniversiteit Groningen: Kunsten, Cultuur en Media) en werkervaring (als zelfstandig kunstenaar, museumdirecteur, tentoonstellingmaker, recensent), word ik gevraagd en betrokken bij diverse kunstprojecten."

"Het thema in mijn eigen werk als beeldend kunstenaar is met name de mens. 
Ik werk in verschillende technieken en diverse maten, ik schilder met acrylverf, gebruik krijt en werk op papier en doek. Het werk is vaak zeer kleurrijk. In mijn grafische werk, de zeefdrukken en houtsneden laat ik zoveel mogelijk weg en beperk ik mij in vorm en kleur. Met mijn kunst wil ik ‘mooi’ en interessant werk tonen, een discussie losmaken en/of de kijker ‘raken’. Ik vind dat kunst iets ‘open’ moet laten, de kijker ruimte moet geven voor zijn eigen gedachten en inzichten.
 Bezig zijn met religie en kunst is voor mij het zoeken naar de essentie, het wezenlijke, naar waar het werkelijk om gaat in het leven."


'Elganan combineert schilderkunst en grafiek met textielobjecten, fotografie, illustratie en binnenhuisarchitectuur. … De fascinatie voor de mens en het menselijk handelen vormt een duidelijke rode draad door haar werk. Haar bevlogenheid en overtuigingskracht passen bij de expressionistische manier van werken.' Wim van der Beek.

Kunstprojecten via: www.pubart.nl

Naamloosjpg 


Naam:             Anneke Kaai

Discipline:       schilderen

Woonplaats:       Giessenburg

Website:          www.annekekaai.nl

E-mail:           info@annekekaai.nl


Laatste serie Gebeden

De werken van Anneke Kaai zijn getypeerd als “symbolisch abstract”, met uitzondering van de serie “Openbaring” en de “Portretten van vrouwen uit de Bijbel”. Als we de schilderijen van de serie, de “Gebeden”, bekijken, ontdekken we, dat deze met veel emotie zijn geschilderd. Deze expressie komt niet uitsluitend tot stand door een lichte beweging van pols of hand, maar door de beweging van de gehele arm c.q. het gehele lichaam. Hiervoor is “durf” is nodig. Deze gedurfde expressie zagen we incidenteel eerder in Annekes werk, bijvoorbeeld in “Psalm 22 “ (serie “Psalmen”) en ”Worsteling met God” (serie “Relaties met God”) (zie website). Ook de “Portretten van vrouwen uit de Bijbel” hebben een bijdrage geleverd aan deze expressionistische durf. De meeste kunstwerken uit de “Gebeden” zijn abstract–expressionistisch, maar ook figuratieve elementen komen in deze kunstwerken voor. De “Gebeden” nodigen (evenals de ”Psalmen”) ook meer uit tot een combinatie van abstracties en herkenbare elementen. Ook de bidder zelf heeft soms een plaats in de compositie.

De kunstenares werkt op plexiglas, soms in combinatie met andere materialen. Er is één kunstwerk in de serie dat qua techniek een uitzondering vormt. Het wordt vanuit de achterzijde belicht, waarbij door de transparantie van het werk een bijzonder effect ontstaat. Het is een nieuw experiment in Annekes werk en vergt een totaal andere aanpak van schilderen. Op deze bijzondere wijze is Jezus’ “Hogepriesterlijk gebed” tot uitdrukking gebracht.

De schilderijen van Anneke Kaai worden veelvuldig geëxposeerd in binnen- en buitenland, o.a. in Groot-Brittannië, Zwitserland, Polen, België en Spanje.

Alle series zijn (meertalig)in boekvorm uitgegeven waardoor haar werk, ook via de media, wereldwijd wordt verspreid .

Anneke Kaai verzorgt jaarlijks vele lezingen. Zowel in Nederland als in het buitenland bestaat veel interesse voor haar kunst. Zo was zij meerdere keren gastspreker op internationale conferenties, o.a. in Cambridge (Groot-Brittannië), Grand Rapids (USA) en in Canada.

In deze door beeldcultuur gedomineerde tijd zien we, dat geloof en kunst elkaar raken. De schilderijen van Anneke Kaai worden mede daarom veelvuldig gebruikt in erediensten, met name in de Verenigde Staten van Amerika en in Engeland. Zowel de nationale als internationale media besteden veel aandacht aan haar schilderijen en de wijze waarop deze tot stand komen.

Hannajpg

 Naam:             Daan van Loenhout                        

Discipline:       schilderen, tekenen, boetseren

Woonplaats:       Oosterend/Texel

Website:          www.daanvanloenhout.nl

E-mail:           info@daanvanloenhout.nl


Filosofie is ‘liefde tot wijsheid’ en dat is de reden dat Daan van Loenhout kunst maakt die verbaasd doet staan maar ook de tongen los maakt. Hij schildert vaak met licht-doorlatend materiaal, soms bijna abstract. Maar omdat het hem om de inhoud gaat kiest hij meerdere wegen om zijn ideeën tot leven te brengen. Tot zeer realistisch en soms surrealistisch toe.

Daan van Loenhout is een veelzijdige schilder. Na zijn opleiding bij de kunstacademie in Arnhem heeft hij voornamelijk “trompe l’oeils” (wandschilderingen) en schilderijen in opdracht gemaakt voor bedrijven en particulieren. Na een aantal jaren o.a. in de reclamewereld actief te zijn geweest heeft Daan van Loenhout zich sinds 2004 als kunstenaar gevestigd op de mooie en bijzondere plek: stolpboerderij “De Goede Verwachting” bij Oosterend (Texel) met zijn eigen Galerie. Op Texel kan hij als kunstenaar zijn inspiratie ten volle opdoen. Zijn oorspronkelijke plan om filosofie op het canvas en in boetseermateriaal te beoefenen is hier eindelijk tot ontwikkeling gekomen

van Loenhout Wereldklok olieverf op linnen 2008jpg

 


Naam:               Greetje Majoor

Woonplaats:         Laren

Website:         www.greetjemajoor.nl

E-mail:         greetjemajoor@planet.nl


Het zoeken naar evenwicht in vorm en kleur vind ik belangrijk in mijn werk. Strakke lijnen en sterke kleuren hebben mijn voorkeur.

Ik vind het heel boeiend om bijvoorbeeld, door middel van muziek te komen tot een ontwerp. Er moet een verhaal achter zitten en dat verhaal wil en moet ik kennen om er mee te kunnen werken. Ik onderzoek mijn onderwerp daarom eerst grondig. Dit doe ik door informatie te verzamelen en het onderwerp uitgebreid te fotograferen,te tekenen en te schilderen.


De laatste jaren is mijn kleurgebruik veranderd net als het onderwerp, ”verval”, waar ik met diverse materialen en vormen mee werk.De spiraalvorm als symbool van oneindigheid, vind ik boeiend om te gebruiken, zowel in het platte vlak als ruimtelijk.Steeds blijf ik op zoek naar de uiterste grens van wat mogelijk is met het weefgetouw.


1-Meditatie greetje majoorjpg
Naam:               Jaap Majoor

Woonplaats:         Laren

Website:         www.jaapmajoor.nl

E-mail:         jaapmajoor@planet.nl


Gevoelens en emoties laten zich moeilijk onder woorden brengen.Grote ingrijpende ervaringen worden gevoeld. Bij het onder woordenbrengen, glipt de essentie, het wezen van de ervaring door de mazen van het woordennet. Het is als bij dromen. Zodra het woord de beschrijving nadert van het gedroomde, wijkt het verhaal. Over blijft het gevoel. Ingrijpende ervaringen zijn van universele aard. Verschillend in scenario en verhaal, is de uiteindelijk gevoelde vreugde, liefde, haat, het verdriet en het gevoel van onmacht,van gemeenschappelijk menselijke aard. Misschien is dat zelfs wel het enige dat de mensen onderling bindt.
Het werk van Jaap Majoor (1941) verbeeldt het gevoel- het bezinksel van het menselijk bestaan: zijn ervaringen, onze emoties. Zijn werk is niet onder woorden te brengen. Het gaat ook niet om het verhaal(zijn verhaal) achter de kleur en vormen, maat om de emotionele lading die uiteindelijk losgekoppeld van de privé- achtergrond, voor
ieder herkenbaar is. De verbeelding van de werkelijkheid, de realiteit van de droom: zij zijn op het linnen van onze huid geschilderd.De schilderijen jubelen, huilen zich los van de maker. Vrij. Zij zijn van niemand meer, maar voor iedereen. Wij kleuren ze zelf in en mengen ons eigen palet. Ik heb er veel aan gehad. Wat, kan ik niet zeggen. En dat is het hem nu juist!
Het oeuvre van Jaap Majoor treft de kijker. Er is sprake van een onuitgesproken contact. Het roept reactie op: ergernis,schouderophalen (maar toch…), herkenning. Zijn schilderijen hangen niet veel in galeries, maar aan de muren van het leven: in restaurant, bibliotheek, Sint Elisabeth Gasthof.En zo hoort het ook. (tekst: Jan Kees van de Werk)

3-IJsberg-olieverf-100x80cm majoor jaapjpgNaam:                 Carola Mokveld                

Discipline:           Ruimtelijk werk, installaties, textiel

Woonplaats:           Vught      

Website:              www.carolamokveld.nl

E-mail:               carolamokveld@gmail.com


Met nederig materiaal mooie dingen maken, dat is een van de sterke punten van Carola Mokveld. Carola Mokveld is voortdurend bezig met de dialoog tussen leven en kunst. Haar werk komt voort uit de dingen van alledag. Haar reizen, een afscheid, ontmoeting, kinderen. Tijdens een ziekte maakt ze kleine boekjes in bed, genaaid van snippers en fragmenten papier. Bij het afscheid van iemand die haar dierbaar is wordt diens gekoesterde vlieger beschilderd tot wandobject. Tijdens haar zoektocht naar haar oma, ontstaan herinneringsdoosjes en objecten. Enerzijds drukken haar werken 'dreiging' en 'vernietiging' uit, anderzijds gaan zij over 'verlangen' en de altijd blijvende 'hoop' Carola Mokveld werkt in dialoog met haar materiaal. Het materiaal heeft een bepaalde eigenheid waar je niet omheen kunt. In samenspraak met het materiaal ontstaat het beeld. En wel zo, dat het lijkt of het er eigenlijk altijd al is geweest.

4carolamokveldjpg

 


Naam:             Margreet Scholten- van Berkel

Discipline:       textiel, beeldhouwen

Website:          www.scholtenvanberkel.nlhttp://www.scholtenvanberkel.nl

E-mail:           margreet1102@gmail.com


Margreet werkt met textiel, papier en steen. Veel van haar werk is liturgisch textiel: stola’s kanselkleden, tafellopers. Dit zijn opdrachten van pastores en kerken en deze worden altijd in samenspraak met de opdrachtgevers vorm gegeven. Daarnaast is er autonoom werk. Dit kan textiel zijn maar ook, handgeschept, papier. Op deze materialen wordt met de hand of met de naaimachine geborduurd. De inspiratie hiervoor kan een bijbeltekst zijn maar ook vormen uit de natuur, haar eigen verhaal of iets wat het materiaal zelf biedt. Naast dit alles is er soms toegepast werk in de vorm van opslagtanks voor Shell Pernis, kerkramen voor Capelle aan de IJssel, een t-shirt voor Greenpeace.

collage Margreet Scholtenjpg

 Naam:               Rob Schultheiss

Discipline:         Beeldend kunstenaar/ performer

Woonplaats:         Hilversum

Website:            www.robsch.nl

Email:              rob@robsch.nl


Na een opleiding aan o.a. de Academie Industiele Vormgeving Eindhoven (huidige 'Design Academy) en het Grafisch Lyceum Utrecht, werkzaam als Vormgever en Art Director bij diverse reclamebureaus en grafische bedrijven.

Actief als beeldend kunstenaar met 2 en 3 dimensionaal werk. Daarnaast sinds ca. 1978 actief als liedjesschrijver/muzikant/zanger bij diverse bands en solo.

Mede-organisator van beeldende kunst gerelateerde initiatieven zoals exposities, evenementen en publicaties via PubArt.Naam:                 Jeanne Tax

Discipline:           Beeldhouwen

Woonplaats:           Vught

Website:              www.jeannetax.nl

E-mail:               jeannetax@gmail.com    

Jeanne heeft de klassieke opleiding beeldhouwen gevolgd op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk.
Daarvoor heeft zij handvaardigheid gedaan en vele Cursussen/Workshops gevolgd om met een grote verscheidenheid aan materialen kennis te kunnen maken. Werkervaring op het gebied van beeldhouwen in steen- brons- hout en kunsthars heeft Jeanne opgedaan in een atelier in Rijen.

Haar beelden/composities zijn afgeleid van fantasieën- gebeurtenis- gevonden voorwerp, tekst of thema/concept: "Het Alziend oog"  "Game Over"  "Rok Rock".
Hiervoor zoekt zij een samenspel met materialen die voor handen zijn om zo te komen tot een beeld onder de noemer van Assemblage- Mixed Media en/of Conceptuele kunst. Het idee/concept is het startpunt, dan volgt het ontwerp, daarna het materiaal om te komen tot het uitwerken-groeien van een beeld-compositie in 3D.

Beeldhouwcollectief "Attitude" Margot Oomen en Jeanne Tax.
Als collectief ATTITUDE zijn we curator van de Terrastuin Grand Café De Zwaan Borkel & Schaft. Het hele jaar exposeren we onze beelden in deze tuin. In het voorjaar en de zomer vind er een wisselexpositie plaats met twee gastexposanten.
 

"Paradijsvogels:"Volle leven”, “Spiritualiteit” “Stilte”


Paradijsvogels Jeanne TaxJPG

 

 

Naam:             Helga Troll

Discipline:       Beeldhouwen

Woonplaats:       Haarlem

Website:          www.helgatroll.com

E-mail:           helgatroll@upcmail.nl


Als figuratieve beeldhouwer werk ik graag met de klassieke materialen gips, klei, brons en steen. Centraal in mijn werk staan beelden van mensen en figurengroepen. In het werk is de verbinding van een traditionele beeldtaal met een actuele inhoud zichtbaar. Mijn inspiratiebron is de werkelijkheid om mij heen, waar het alledaagse een betekenis en een schoonheid kan hebben, die mij raken. Ik wil proberen daarvan iets over te brengen.

Ik ben begonnen met het weergeven van kerkelijke gemeenschappen in schilderijen en reliëfs, groepen mensen die een eenheid vormen te midden van de storm en onrust van deze tijd, figuren vol vertrouwen in de geborgenheid van het geloof. De familiegroepen en vader-en-kind-groepen staan in het verlengde hiervan.

Ik denk en hoop dat mijn geloof in de God van de Bijbel in mijn dagelijks leven en werk tot uitdrukking komt.

Samaritaan h 58 cm  brons 1983jpg

 


Naam:                 Aernout Voorthuijsen

Discipline:           Schilderkunst

Woonplaats:           Hallum

Website:              www.aernoutvoorthuijsen.com

 

Voorthuijsens werk is een eigenzinnige combinatie van enerzijds een hedendaagse, directe stijl die verwantschap heeft met rauwe punk en street art, en anderzijds een klassieke thematiek die voortkomt uit christelijke bronnen. Zijn beeldtaal toont de wanhopige mens in de 21e eeuw, de mens die zichzelf als maatstaf neemt en de Drie-enige God de rug heeft toegekeerd.

In zijn oeuvre worstelt Voorthuijsen met dé grote onderwerpen: dood en leven, oordeel en verlossing, kwaad en goed, demonen en engelen, de duivel en God. De mens wordt steeds weer geconfronteerd met zijn eigen dubbelheid en hypocrisie, en met de mystiek van de erotiek. 

Muziek – in zijn geval (heavy) rock- en punk/metalmuziek - is een belangrijke inspiratiebron. Naast muziek zijn ook de Friese, Noorse en Zweedse roots van de kunstenaar van invloed. Zijn werk is dan ook ernstig, poëtisch en melancholisch-humoristisch. De werken zijn intens en temperamentvol op een Noord-Europese manier.

Doordat de afgebeelde kleurrijke figuren vaak zwart omlijnd zijn, krijgt het werk samenhang, en toont het overeenkomsten met striptekeningen. Afgebeelde menselijke en dierlijke figuren hebben maskerachtige gezichten met grimassen, waardoor soms een vervreemdende sfeer ontstaat. Voorthuijsens kunst bevindt zich op het grensvlak van figuratie en abstractie.

Aernout Voorthuijsenjpg
Naam:                 Ans Voorthuijsen -Sminia

Website:              mevrouw-ans.nl

Mevrouw Ans = Antonella (Ans) Voorthuijsen-Sminia, geboren (1961) en getogen in Amsterdam, nu woonachtig in het prachtige Noord Oost Friesland, vlakbij de waddendijk, samen met echtgenoot beeldend kunstenaar Aernout Voorthuijsen (ook AKKV-lid).

Ik werk als beeldend vormgever en als vertaler Engels/Duits-Nederlands.

Mijn beeldende werk richt zich voornamelijk op experimenten met werk op papier in allerlei technieken, in combinatie met fotografie en digitale bewerking. Daaruit ontstaan vaak collages en daarbij experimenteer ik met de mogelijkheden van een fysieke weergave op diverse media. Hoe kunnen digitale en tastbare materiële beelden elkaar versterken? Daarnaast maak ik veel foto's van het mooie Friese landschap in mijn woonomgeving.

Leven en werk draaien bij mij zoveel mogelijk om de Schepper van hemel en aarde (de God van de Bijbel). Daarbij doe ik veel onderzoek naar de huidige maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. Opvallend genoeg blijkt de Bijbel steeds meer synchroon te lopen met - en zelfs ver vooruit te lopen op - de wetenschap.

Op mijn website staan verschillende links naar o.a. YouTube-video's over deze onderwerpen en veel afbeeldingen van mijn beeldende werk.

ans voorthuijsen 2jpg